Milieuzone van iHandhaving

milieuzone

Een milieuzone is een gebied in de binnenstad van gemeenten waar de toegang voor vrachtwagens en personenauto’s die te veel fijnstof en stikstofoxiden uitstoten beperkt is. Het doel van de milieuzone is om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen en het leefklimaat te verbeteren.

iHandhaving beschikt over de kennis, ervaring en softwaremodules om u te ondersteunen bij een soepele invoering en handhaving van een milieuzone binnen uw gemeente. Zo hebben wij alle benodigde koppelvlakken standaard beschikbaar en kunnen wij uw Boa’s ondersteunen bij het (digitaal) verwerken van de milieu verbalen.

Hoe werkt de Milieuzone oplossing van iHandhaving?

Met behulp kenteken (ANPR) camera’s worden automatisch kentekens gelezen en herkend.
Met de iMilieuzone software en servers van iHandhaving wordt vervolgens, aan de hand van een geheel geautomatiseerd controleproces, bepaalt of er sprake is van een milieuovertreding. Een voorbeeld hiervan is dat een voertuig met Euronorm 3 of lager, ondanks de waarschuwing, toch de milieuzone binnenrijdt.

Bij de inrichting van de milieuzone kunt u ervoor kiezen om zelf (lokale) beleidscriteria aan te geven. Deze kunnen later ook door uzelf via iMilieuzone beheeromgeving naar wens worden bijgesteld.  Daarbij kunnen, naast de landelijke ontheffingen, ook lokale ontheffingen of bijvoorbeeld een waarschuwingsperiode aan de milieuzone worden toegevoegd. Ook houdt Milieuzone ook rekening met eventuele omleidingen en U-routes, mochten deze uw zone doorkruizen.

De iMilieuzone oplossing van iHandhaving biedt ten alle tijden volledig inzicht in uw Milieuzone.
Zo kunnen niet alleen het aantal overtredingen worden bekeken, maar is er in het dashboard ook een overzicht van piek- en dal uren en kan worden bekeken welke  brandstofsoorten op uw milieuzone voorkomen.

In het geval van een overtreding wordt er automatisch een digitaal verbaal aangemaakt en wordt deze – na toetsing door een verbalisant – digitaal aangeboden aan het CJIB voor de verdere inning.

Als uw gemeente al beschikt over geschikte camera’s,  kan de iMilieuzone module daar bij aansluiten en zorg dragen voor alle geautomatiseerde controle’s

Inrichten milieuzone

Het is van belang te weten dat u bij de implementatie van een milieuzone in uw gemeente niet het ‘wiel’ opnieuw hoeft uit te vinden.

iHandhaving en haar partners hebben uitgebreide praktijkervaring, bestaande softwaremodules en de benodigde koppelvlakken welke wij met u willen delen. Daarbij zijn wij ook zeker bereid  u te ondersteunen bij het maken van de juiste inrichting- en infrastructurele keuzes.

iHandhaving biedt een totaaloplossing voor de milieuzone, waardoor er ook een minimale aanpassing in uw bestaande infrastructuur nodig is. Dit maakt de technische impact voor uw organisatie alsook de doorlooptijd van invoering aanzienlijk beperkt.

Indien gewenst, behoort het ook tot de mogelijkheden om  in een pilot kennis te maken met iMilieuzone software en mogelijkheden.

Wilt u hier meer informatie over? Bel 035-5254466 of neem hier contact met ons.

Typ een zoekwoord en druk op enter