Overlast in uw gemeente met bestuurlijke boete aanpakken?

overlast in de openbare ruimte

Wilt u als gemeente serieus werk maken van de aanpak van overlast in de openbare ruimte? En met bestuurlijke boetes invulling geven aan uw handhavingsfunctie? Zorg dan dat u het registratie, inningproces en de afhandeling van bezwaar- en beroepsprocedures vlekkeloos hebt ingericht. Dan dragen bestuurlijke boetes in een belangrijke mate bij aan het terugdringen van de overlastsituaties.
 
In een aantal gemeenten delen gemeentelijke handhavers al bestuurlijke boetes uit om o.a. overlast in de openbare ruimte aan te pakken. Deze gemeenten mogen het opgelegde bedrag zelf houden. Daar staat tegenover dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het innen van de boete en het afhandelen van eventuele bezwaar- en beroepsprocedures.

Waarom kiezen deze steden voor zelf innen?

Gemeenten die hebben gekozen de inning van de (Wet Mulder-) boetes via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) te laten verlopen, zien hun inspanningen niet gecompenseerd. De opbrengst verdwijnt immers in de schatkist van het Rijk. Gemeenten kregen 25 tot 40 euro per boete gecompenseerd, maar dat is vorig jaar afgeschaft als bezuinigingsmaatregel. Door het wegvallen van de rijksvergoeding is het voor veel gemeenten interessanter geworden om overlastfeiten zelf via bestuurlijke boetes op te gaan leggen en deze zelfstandig te innen, en zo primair de vaak vele kleine ergernissen terug te dringen. De inkomsten hieruit zorgen er bovendien voor dat gemeenten nu beter in staat zijn hun handhaving daarop af te stemmen, omdat financiële compensatie nu wel is geborgd.

Overlast in openbare ruimte optimaal aanpakken?

Gemeenten kunnen het innen van bestuurlijke boetes nog meer te gelde maken door het gehele traject en van de afhandeling van bezwaar- en beroepsprocedures uit te besteden. iHandhaving heeft hier, in samenwerking met partners, inmiddels veel ervaring mee. Wanneer er op straat, bij constatering, al gebruik wordt gemaakt van de Handhavings App Bestuurlijke Boete van iHandhaving, verloopt het gehele proces geheel digitaal. Dat geeft u als gemeente slagkracht in de aanpak van overlast in openbare ruimte.

Inning via uw eigen financieel systeem?

Indien het de wens is om de inning via uw eigen financieel systeem te laten verlopen, is dat eveneens eenvoudig mogelijk. iHandhaving BB biedt een flexibel aanpasbaar incasso bestand ten behoeven van de financieel afhandeling.

Bestuurlijke Boete software op straat

Met de Bestuurlijke Boete module van iHandhaving kunt u direct aan de slag
Handhavers kunnen buiten op straat binnen een minuut een volledige Bestuurlijke Boete uitschrijven en administratief afhandelen.

Volledige ontzorging

Indien u helemaal ontzorgt wilt worden, kunnen wij u samen met onze partners ook voorzien van (tijdelijke) inzet van BOA’s.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Bent u benieuwd geworden naar mogelijkheden voor uw organisatie? Zodat u straks geen omkijken heeft bij registratie en het innen van bestuurlijke boetes alsook de afhandeling van beroep- en bezwaarschriften?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Typ een zoekwoord en druk op enter